• Nederlands

NIMOS in het Nieuws

Nimos presenteert concept met elektrische werktuigdrager

Nimos is op De Groene Sector Vakbeurs aanwezig met een primeur: de bekende werktuigdrager DM-Trac 205, maar dan volledig elektrisch: de POSI-Trac.

Op beurs presenteert Nimos zijn toekomstvisie, welke gestalte krijgt in de vorm van een elektrisch aangedreven DM-Trac, POSI-Trac genoemd. De techniek wordt al jaren toegepast in een van de transportwagens van Nimos, met als bijkomend voordeel dat van typische ‘kinderziektes’ geen sprake is.

Testen met werktuigen
De werktuigdrager is voorzien van een lader aan boord. Frans Drost van Nimos verwacht dat een volledig opgeladen accu zeker een volle dag meegaat voor de solitaire machine. Hoe dat zit met gemonteerde werktuigen, is nog even uitvogelen. Drost hierover: “Onze opzet is om in een deel van seizoen 2017 de machine te testen met diverse werktuigen (sommige te ontwikkelen of aan te passen), zodat we praktisch inzicht krijgen in opgenomen vermogens in combinatie met de diverse werktuigen.”

Doel is met de machine te kunnen onkruidborstelen, sneeuwvegen, zoutstrooien (reeds elektrisch aanwezig), graskanten snijden/borstelen, bladblazen en het bestrijden van onkruid met branden of hete lucht. “We gaan klanten ‘uitdagen’ met ons mee te denken en ideeën in te brengen en hopen deze inbreng samen met onze dealers verder uit te werken.”

Technische specificaties
De POSI-Trac heeft dezelfde of gelijkwaardige functionaliteiten (en constructie-eigenschappen) als de DM-trac 204/205 Comfort Plus. Aanvullend heeft het model:
– In principe de meeste componenten van de doorontwikkelde en beproefde Nimos transporter 1.4E
– 48 VDC, 8 kW rijmotor
– 420 Amp batterijpakket, met de mogelijkheid om een groter pakket te installeren
– Voorop (optioneel achterop) elektrische aansluiting t.b.v. werktuigen
– Hydraulische stuurbekrachtiging en alle bedieningsfuncties hydraulisch

Originele bericht: http://www.stad-en-groen.nl/nieuws.asp?id=41-15932